Blog

4C avagy a gyémánt értéke

Mi határozza meg egy gyémánt értékét? Elég, ha csak azt vesszük figyelembe, hogy minél nagyobb legyen? Vagy a magas karátszám helyett inkább a színre figyeljünk? Esetleg a csiszolás vagy a kő tisztasága a mérvadó?

Egyedi ékszerek fémallergiásoknak

A fémallergia sok lemondással jár. Hogy elkerüljük a kínzó tüneteket fémallergiásként nem is álmodhatunk ékszer viselésről, főleg nem egyedi ékszerekről. Vagy mégis van megoldás?

Tanzanit gyűrű – a tengerszem gyűrű születése

Egy kedves megrendelőmnek, Attilának egy gyönyörű mélykék csepp csiszolású tanzanit gyűrűt kellett terveznem. A drágakő szépségét leginkább a fehérarany emeli ki, ezért mindenképpen …

Ékszertervezés moldavit kőhöz

András bízott meg azzal az izgalmas feladattal, hogy tervezzek medált kedvese moldavit kövéhez… Az ékszertervtől a kész ékszerig.

Ékszerkészítés fotó alapján – Kelta kereszt medál

Detti régóta dédelgetett álma volt egy pontosan ugyanolyan kelta kereszt medál ezüstből, mint ami azon a képen szerepel, ami egy 20 évvel ezelőtti kiállítás prospektusán látott… Ha neked is van konkrét elképzelésed, vállalok ékszerkészítést fotó alapján is.

Így készül a tulipán gyűrű – nemesacél gyűrű készítés képekben

Virtuális műhelylátogatásra invitállak. Ha érdekel hogyan készülnek az ékszerek, nézd meg lépésről-lépésre. Egy tulipán gyűrű készül éppen…

Hogyan válassz karikagyűrűt?

A tökéletes karikagyűrű kiválasztása fontos döntés, hiszen egy életen át elkísér majd benneteket. Milyen szempontokat érdemes végig gondolni, mielőtt megrendelitek?

Zafír hűség szimbóluma

A zafír gyémánt után a legkeményebb drágakövek csoportjába tartozik. Zafírnak neveznek minden nem piros színű korundot; a piros korund a rubin. A zafírról általában a kék színre asszociálunk, bár létezik színtelen, narancs, sárga, zöld, ibolya, sőt fekete színben is. Némely árnyalat külön nevet is kapott…

Ezüst karikagyűrű – Miért Nem Ajánlom

Ékszerészként sokféle fémből készítettem már karikagyűrűt. Most szeretném veled megosztani tapasztalataimat, remélem hasznát veszed.

Karikagyűrű, jegygyűrű, eljegyzési gyűrű – mi a különbség?

A három kifejezés gyakran összemosódik az emberek fejében. Mi a különbség?

Tenyésztett gyöngy

A valódi gyöngyök olyanok, akár az érzelmeink. Különlegesek, értékesek, ugyanakkor sérülékenyek is ezért ápolni kell őket. A cikkből kiderül, hogyan gondoskodhatsz róluk, hogy azok sokáig tündököljenek.

Topáz, az erő köve

Milyen tulajdonságai vannak a topáz drágakőnek? Milyen színváltozatai léteznek és mit jelképez?

Melyik kézen viseld a karikagyűrűt?

Bal vagy jobb kézen kell viselni a karikagyűrűt? Mik az ezzel kapcsolatos szokások, hiedelmek, illetve milyen praktikus szempontokat érdemes figyelembe venni?