Rólam

Finda Edit - Finda Ékszer

Ki készíti az ékszereket?

Finda Edit ötvös, aranyműves vagyok ékszereket tervezek és készítek régi hagyományos technikákkal és eszközökkel (fűrész, kalapács, reszelők). Leginkább egyszerű, letisztult, finom formavilágú nemesacélból készült karikagyűrűkkel és eljegyzési gyűrűkkel találkozhatsz webshopomban, de emellett vállalok aranyból is megrendeléseket.
Fontos szempont számomra az ékszer tervezésnél, hogy a design ne menjen a hordhatóság rovására. Törekszem rá, hogy az ékszereim ne csupán szépek és igényesen kidolgozottak, de kényelmesek is legyenek.
Szívesen tervezek együtt ügyfeleimmel is, számos modell ilyen együttműködés eredménye.

 • Ékszertervezés
 • Ékszerkészítés fotó alapján
 • Nemesacél karikagyűrű készítés
 • Nemesacél drágaköves / eljegyzési gyűrű készítés
 • Arany ékszer készítés
 • Ezüst ékszer készítés

Miért pont nemesacél?

Az arannyal és az ezüsttel az volt a bajom, hogy ha például egy karikagyűrűt visszahoztak egy év múlva méretállításra, az telis-tele volt karcolásokkal. Azért szerettem meg a nemesacélt, mert az sokkal strapabíróbb, keményebb anyag; persze emiatt nehéz is vele dolgozni, elég kevesen foglalkoznak vele. Az acélnál sok minden technológiailag nem is működik, ami korábban bevált az aranynál, ezüstnél, ezért kihívás van benne, és mindig új megoldásokat kell találni. Míg egy aranyékszert fel kell építeni egy nemesacél gyűrűt pont fordítva kell kialakítani, gyakorlatilag ki kell bontani a formát egy nagyobb egységből, pont úgy mint a szobrász teszi a kőtömbbel.

Miért jó a nemesacél ékszer?

A nemesacél nem okoz fémallergiát, ami elég fontos szempont, mert sokan szenvednek tőle. Emellett nagyon magas a kopásállósága, tehát nem karcolódik, nem rozsdásodik, nem színeződik el, vagyis kéntartalmú gyógyvízbe is nyugodtan be lehet menni vele. Az acél savaknak, lúgoknak is ellenáll, tehát mindennapos használatra, karikagyűrűnek tökéletes anyag, nem kell aggódni amiatt hogy a háztartásban használt vegyszerek ártanak neki.

Mottó

“Az egyszerűség a kifinomultság legmagasabb szintje”
-Leonardo Da Vinci-

Elérhetőségek:

06/308237101
findaekszer@gmail.com
Személyes konzultációra Sárbogárdon, előre egyeztetett időpontban van lehetőség.

Nézd meg hol viselnek már Finda Ékszert

Rólam mondták

 1. Liliom eljegyzési gyűrű kék zafírral

  5 / 5

  :

  Nagyon örülök, hogy rátaláltam a Finda ékszerekre és maradéktalanul elégedett vagyok a teljes kiszolgálással. A termék fotója tetszett meg és örömömre a valóságban is ugyanolyan terméket kaptam. 🙂 A kapcsolatfelvétel, a kapcsolattartás könnyű és kifogástalan volt, az elkészítési határidő is pontos volt, sőt még a mérethelyesbítésben is nagy segítséget kaptam. Az, hogy kézműves terméket választottam, fontos szempont volt és örülök, hogy sok nagynevű gyártóval ellentétben itt kiemelt figyelmet is kaptam. Ajánlani tudom mindenkinek, aki igényes és megbízható manufaktúrától 🙂 szeretne egyedi meglepetést választani párjának.

 2. Connection Egység karikagyűrű - fényes

  5 / 5

  :

  Edit rendkívül kedves és segítőkész volt, azonnal teljesítette minden kérésünket. Fontos volt a munkám miatt, hogy egyszerű, strapabíró és mégis különleges darabok legyenek A Gyűrűk. Nos a választás tökéletesebbre nem is sikerülhetett volna. A nagy nap óta is olyanok mint új korukban. Mindent nagyon köszönünk!

 3. Princess jegygyűrű kék topázzal

  5 / 5

  :

  Edit nagyon rugalmasan kezelte a rendelésemet. A megrendeléstől a gyűrű megérkezéséig 4 nap telt el, minden rendben volt. Az ékszer csodálatos, lenyűgöző darab. Köszönöm Edit, hogy része lettél életünknek:))


 4. Tulipán gyűrű vörös gránáttal

  5 / 5

  :

  Különleges, egyedi gyűrű. Hosszú keresgélés után, találtam rá erre az egyedi szépségre. Edit nagyon gyorsan és szépen dolgozik, a jövőben fogok még tőle rendelni. Remélem ez a gyűrű generációkon át a család ékessége lesz.

 5. Aura nemesacél karikagyűrű

  5 / 5

  :

  Egyedi, megbízható, gyors és nem utolsó sorban gyönyörű ékszerek! Karikagyűrűnk, amit te készítettél egy életen át kísér majd minket. Köszönjük!